Patrick van Bergen

Lent,

Welkom op mijn homepage waarin ik mijzelf voorstel en verwijs naar andere belangrijke plaatsen.

Ik ben jaar (geboren op 24-11-1969), woon in Lent, boven Nijmegen, ben getrouwd met Katja en heb drie dochters van (Sky Sarah), (Lila Sophia) en (Jade Selene)

Ik werk sinds 2016 bij BigBridge als Magento developer.

Mijn hobbies zijn programmeren, het beheren van een website over de striptekenaar Andreas en het schrijven van een Natural Language Processing agent.

Waar ben ik mee bezig (geweest)?
  • September 2006: Started www.garfixia.nl. It contains my current weblog and thoughts about human-like cognitive architectures.
  • Een vroegere weblog.
  • Curriculum Vitae Nieuwe DHTML CV. January 2005.
  • Garfixia Kleine projecten.
  • Links Handige links-pagina.
Programmeren
Ik begon te programmeren in 1983 op een Commodore 64 die mijn broer en ik van mijn ouders voor Sinterklaas kreeg en ben professioneel fulltime programmeur sinds 1998. Ik heb een propedeuse Informatica aan de Open Universiteit en ben afgestudeerd aan de KUN in Cognitiewetenschap. Ik heb me verdiept in Java, 2D computergraphics, GUI's, en websites. Daarnaast heb ik gewerkt met allerlei programmeer-omgevingen en -talen. Sinds een jaar ben ik bij toeval professioneel in aanraking gekomen met AI (het is niet makkelijk wat in die richting te vinden).


De "bijbel" van de C= 64. We verslonden dat boek in die tijd. * Zucht *

Cognitiewetenschap
Ik heb Cognitiewetenschap gestudeerd van september 1995 tot september 1997. Daarna ben ik aan mijn stage begonnen. Toen ik daarmee bijna klaar was en ik mijn scriptie alleen nog hoefde te schrijven, ben ik maar alvast werk gaan zoeken. De scriptie schreef ik in de vakanties. Ik kwam er toen achter dat het empirisch onderzoek niets voor mij is en het was erg zwaar om de scriptie af te maken. Pas in januari 2000 was ik er mee klaar. Ik ben afgestudeerd in de richting Cognitief Psychologisch Onderzoek. Mijn stage/scriptie ging over The role of morphology in visual word recognition. Mijn stagebegeleiders waren Ton Dijkstra en Walter van Heuven. Ik moet zeggen dat ze me goed begeleid hebben. Dat onze gesprekken niet altijd even vlot verliepen lag volledig aan mij. Ik werkte alleen in de vakanties van mijn werk. Als ik dan weer begon moest ik me weer helemaal inleven in het onderwerp. Ik had soms het idee dat ze chinees tegen me spraken met hun vaktermen. Ik heb er meer dan 2 jaar over gedaan. In januari 2002 was ik klaar.

In mijn tweede intro-weekend (ik was er dol op) Cognitiewetenschap onmoette ik Katja. Ze laat me hier winnen met Risk. Ik ben de jongen linksvoor. Katja zit naast me.

Vegetariër uit protest

Ik ben vegetariër uit protest tegen de bio-industrie. Dat is mijn enige statement. Verder ben ik gewoon te lame om er actief wat tegen te doen. Ik stem op de Partij voor de Dieren in de hoop dat zij voor mij deze wantoestanden uit de wereld helpen.

In de vierde of vijfde klas van de HAVO heb ik een werkstuk gedaan over vivisectie en bio-industrie. Ik heb toen besloten dat het welzijn van dieren belangrijker is dan de mogelijkheid om van alles te kunnen eten. Het boek Animal Liberation heeft hierin een belangrijke rol gespeeld.

Onze kinderen wordt ook geleerd respect te hebben voor (andere) dieren. Het lastige van vegetariër zijn is dat je er altijd rekening mee moet houden (kinderfeestjes waar stukjes worst wordt uitgedeeld, kerstpakket, zakelijke dinees). Het positieve is dat je er karakter mee opbouwt. Je leert wanneer je "nee" moet zeggen als dat voor jou belangrijk is.

Artificiële Intelligentie
Al in 1988 maakte ik een Eliza achtig programma, genaamd Pandora, en een zogenaamde generieke probleemoplosser waarmee ik in ieder geval LogiKwiz problemen kon oplossen. Daarna ben ik heel veel gaan nadenken over de structuur van de menselijke geest en met name ook het bewustzijn. Dat heeft me (in het kort :) geleid via boeken over het paranormale, een half jaar studie filosofie, Transcendente Meditatie en een studie cognitiewetenschap, naar mijn huidige denkniveau, waarin ik onderken dat het bewustzijn een grootheid is die fundamenteel anders moet zijn dan de onderkende grootheden in de natuurkunde; en dat de sleutel tot een begrip van de relatie materie-bewustzijn waarschijnlijk te vinden is door neuropsychologisch onderzoek. Dat vakgebied ligt me echter niet dus zal ik het onderzoek moeten afwachten. Ik houd me liever bezig met de structuur en werking van de geest. En voor mij is artificiële intelligentie daartoe de meest geschikte ingang. Ik ben momenteel bezig om AI Libraries in C++ te schrijven voor verschillende gebieden binnen AI.
PATRICK m
Usage: Irish, English, French, German
Pronounced: PAT-rik (English), pat-REEK (French)

From the Roman name Patricius, which meant "nobleman" in Latin. A 5th-century saint, the patron saint of Ireland, adopted this name (his birth name was Sucat). During his youth he was captured by Irish raiders and enslaved, but after six years of servitude he escaped to his home in Britain. Eventually he became a bishop and went back to Ireland as a missionary, where he succeeded in Christianizing the entire country.

Andreas
In 1997 ben ik begonnen met een site (een enkele pagina toen nog) over de Duits/Franse striptekenaar Andreas, omdat ik meer over hem wilde weten en het Internet me een ideale manier leek om informatie te verzamelen door aan andere fans te vragen me informatie toe te sturen. Af en toe komt er informatie binnen. Gelukkig ook weer niet zoveel dat ik erin verzuip. Ik heb verschillende soorten sites geprobeerd, maar ik ben nu pas tevreden. De site bevat ontzettend veel cross-links naar andere delen van de site, en dit is nu moeiteloos te onderhouden doordat de site eigenlijk maar uit twee files bestaat: een XML file en een XSLT file. Door het uitvoeren van een batch file worden hieruit de 600 HTML pagina's gegenereerd met de bijgewerkte informatie, in de juiste opmaak.
Militaire Dienst

Ik ben van lichting 88-5. Ik heb twee maanden doorgebracht in de Frederik Hendrikkazerne van Blerick (L). Daar heb ik mijn rijbewijs B en E gehaald. Daarvoor was ik trouwens ook al aan het lessen in de burgermaatschappij en ik was ook al een keer gezakt. In Blerick hadden ze gelukkig een hoog slagingspercentage op te houden ;)

Het grootste deel van de diensttijd was ik administratief medewerker in de 102 Herstel Compagnie in Kamp Nieuw Millingen (G). Gelukkig wist ik me na enige tijd een plaatsje als postbode te veroveren. Met deze matsbaan (het vervelendste was dat je af en toe koffie moest zetten) heb ik de rest van mijn tijd wel uit kunnen zitten. Ik mocht ook 2 maanden eerder weg omdat ik naar het Atheneum wilde.


Hier laat ik mijn moeder "mijn" LaRo zien.

What Superhero am I?
Your results:
You are Spider-Man
Spider-Man
75%
Hulk
60%
Superman
50%
Supergirl
45%
Robin
42%
Wonder Woman
30%
Batman
30%
The Flash
15%
Green Lantern
10%
Catwoman
0%
Iron Man
0%
You are intelligent, witty,
a bit geeky and have great
power and responsibility.
Click here to take the Superhero Personality Test
Garfixia

Onder de naam Garfixia heb ik een aantal oudere projecten ondergebracht. Ik heb mezelf ooit Garfix genoemd toen ik een naam moest verzinnen als lid van een demogroep. De naam ben ik blijven gebruiken, ook al houd ik me tegenwoordig niet meer bezig met computer grafix.

Ik ben te bereiken via .

Gegroet!